Siemens, gaat een nieuwe strategische samenwerking aan met Xerox® Elem™ Additive Solutions

Xerox® Elem™ Additive Solutions kondigt een nieuwe samenwerking aan met Siemens, een internationale leider in productie. De samenwerking richt zich op het vergroten van mogelijkheden van additieve metaalproductie (AM) bij beide bedrijven. Deze relatie benadrukt de grote betrokkenheid van beide partijen bij het bevorderen van industriële additieve metaalproductie door innovatie en samenwerking.

Siemens heeft een ElemX 3D-metaalprinter aangeschaft, die wordt toegevoegd aan het uitgebreide additieve machinepark in hun Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub (CATCH). Het CATCH-centrum focust zich op de industrialisatie van additieve productie, door samen te werken met machinebouwers, materiaalleveranciers en eindafnemers. De ElemX gebruikt Xerox’ vloeibare metaal AM dat kostenbesparend aluminiumdraad gebruikt en de nieuwste Siemens SINUMERIK 840D sl controleplatform incorporeert met zijn ingebouwde digitale twin-technologie om het printproces te optimaliseren.

ElemX is een baanbrekende 3D-metaalprinter die eenvoudig en veilig te gebruiken is en zich richt op de veerkracht van de toevoerketen voor transportatie, vliegverkeer, defensie en industriële productie. De printer kan eenvoudig worden ingezet en heeft geen speciale locatieaanpassingen voor gebruik nodig. In tegenstelling tot veel 3D-metaalprintertechnologieën heeft de ElemX minimale postproductiebehandeling nodig en biedt daarom een snellere levertijd.

Siemens en Xerox verkennen allebei technische ontwikkelingen in automatisering, software, materialen en processen van de huidige en toekomstige ElemX-systemen. Door deze samenwerking kunnen Xerox en Siemens al vroeg in het productiemodel vorderingen delen in digitalisatie-oplossingen en bij automatiseringssoftware.

“Siemens en Xerox delen een vergelijkbare visie om productie te verbeteren door middel van creatieve samenwerking die ons voortstuwt in de juiste richting”, zegt Tali Rosman, VP en GM van Xerox® Elem™ Additive Solutions. “Dit is weer een belangrijke mijlpaal voor onze ElemX-technologie en we kijken er naar uit om samen te werken met een innovatieve en vooruitstrevende organisatie als Siemens.”

Siemens is de nieuwste toevoeging aan het Xerox Manufacturing Partner Network (MPN) en behoudt zijn positie als prominente en betrouwbare partner in de AM-industrie.

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Xerox en de industrialisatie van additieve productie door digitalisering te stimuleren”, zei Tim Bell, hoofd Additieve Productie bij Siemens Industry, Inc. “Samen met Xerox brengen we decennia van bewezen Siemens automatiseringservaring en technologie naar additieve productie waarmee we klanten helpen hun kritieke productietools te standaardiseren voor toekomstige productiestrategieën.”

Over Xerox

Al meer dan 100 jaar vernieuwt Xerox (Nasdaq: XRX) de werkplekervaring. Gebruikmakend van onze leidende positie in kantoor- en printtechnologie, hebben we ons uitgebreid naar software en diensten om bedrijven en hun medewerkers te voorzien in hun dagelijkse behoeften. Van kantoor tot industriële omgevingen, onze gedifferentieerde bedrijfsoplossingen en financiële diensten zijn ontworpen om onze klanten – ongeacht waar dat werk wordt gedaan – elke dag beter te laten werken. Vandaag de dag zetten wetenschappers en engineers van Xerox ons nalatenschap van innovatie voort met disruptieve technologieën in digitale transformatie, augmented reality, robotgestuurde procesautomatisering, 3D-printen, Industrial Internet of Things en cleantech. Meer informatie op xerox.com.

Over Xerox Elem™ Additive Solutions

Vastberaden om de additieve industrie te bevorderen biedt Xerox Elem Additive Solutions hardware- en software-oplossingen die fabrikanten uitrusten met tools om kosten te verminderen, lange doorlooptijden te elimineren en deelprestaties te verbeteren. Xerox Elem Additive Solutions is strategisch gefocust op het ontwikkelen van oplossingen voor toeleveringsketens met verspreide productie en digitale opslagtechniek. Daarmee is het een van de meest uniek gepositioneerde AM-aanbieders met volledige oplossingen voor de meest uitdagende problemen in de industrie.

Over Siemens Digital Industries (DI)

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatief leider op het gebied van automatisering en digitalisering. Door nauw samen te werken met partners en klanten, stimuleert DI de digitale transformatie in de maak- en procesindustrie. DI voorziet, met zijn Digital Enterprise portfolio, bedrijven van elke grootte van een volledige set producten, oplossingen en services om de gehele waardeketen te digitaliseren en te integreren. DI’s unieke portfolio, geoptimaliseerd voor de specifieke behoeftes van elke industrie, ondersteunt klanten bij het behalen van meer productiviteit en flexibiliteit. DI voegt voortdurend innovaties aan zijn portfolio toe om geavanceerde technologie van de toekomst daarin op te nemen. Het hoofdkantoor van Siemens Digital Industries is gevestigd in Neurenberg, Duitsland, en heeft ongeveer 75.000 werknemers internationaal.