Een veilige MFP tegen cybercriminelen? Dat kan!

Alles wat verbonden is met het internet kan een ingang zijn voor cybercriminelen, dus ook multifunctionele printers (MFP’s). En wat gebeurt er eigenlijk met verwerkte of opgeslagen data? Goed om daar eens wat langer bij stil te staan. Met het toenemende aantal cyberaanvallen op mkb-bedrijven is beveiliging van gegevens immers van cruciaal belang. Daarom is elke Xerox MFP uitgerust Xerox® ConnectKey®-technologie;  een holistische vierpuntsbenadering van beveiliging.


1: Voorkomen, door het beveiligen van alle toegangspunten
Om digitaal veilig te printen is het allereerst van belang om alle toegangspunten van een MFP te beveiligen door middel van gebruikersauthenticatie en toegangscontrole. Dat voorkomt kwaadwillende aanvallen, verspreiding van malware en misbruik van ongeautoriseerde toegang. Maar in een digitale wereld waarin cybercriminelen steeds slimmer worden is meer nodig.

2. Het detecteren van schadelijke wijzigingen
Een uitgebreide firmware verificatietest, die gedaan wordt tijdens het opstarten* of geautoriseerd gebruik, geeft waarschuwingen als er schadelijke wijzigingen aan de printer zijn gedetecteerd. Daarnaast controleert McAfee® Whitelisting** technologie voortdurend op aanvallen en voorkomt daardoor dat schadelijke malware wordt uitgevoerd. 
Ook wordt het netwerk gedetecteerd door integratie met Cisco. Cisco® Identity Services Engine (ISE) detecteert automatisch Xerox®-apparaten op het netwerk en classificeert ze als printers voor implementatie en naleving van het beveiligingsbeleid. Cisco Identity Services Engine (ISE) is overigens een netwerkbeheerproduct waarmee beveiligings- en toegangsbeleid kan worden gemaakt en gehandhaafd voor eindpuntapparaten die zijn aangesloten op de routers en switches van het bedrijf. Het doel is om identiteitsbeheer op verschillende apparaten, dus ook MFP’s, en applicaties te vereenvoudigen.

De interactie met deze toonaangevende McAfee® DXL- en Cisco® pxGrid-platformen betekent dat bedreigingen op multifunctionele printers (MFP’s) van Xerox al bij de bron geneutraliseerd op het moment dat ze zich voordoen.

*VersaLink-apparaten | **AltaLink en iSeries

3. Het beschermen van gegevens
Documenten worden pas vrijgegeven als de juiste gebruiker bij de MFP staat. Onbevoegde gebruikers kunnen ook niet scannen, waardoor voorkomen wordt dat digitale kopieën de organisatie verlaten via het internet. Op de eerdere vraag in de inleiding, wat er gebeurt met verwerkte of opgeslagen data, is ook een geruststellend antwoord.  Xerox beschermt namelijk opgeslagen informatie met behulp van de hoogste coderingsniveaus. Verwerkte of opgeslagen gegevens die niet langer nodig zijn, kunnen worden verwijderd met behulp van door het National Institute of Standards and Technology (NIST) en het Amerikaanse ministerie van Defensie goedgekeurde algoritmen voor het wissen en opschonen van gegevens. Zodat gegevens bijvoorbeeld niet in handen vallen van een volgende eigenaar na inruil van jouw MFP.

4. Externe partnerschappen
Tot slot zijn de eerder genoemde externe partnerschappen van groot belang bij onze holistische benadering rondom beveiliging. Xerox® ConnectKey®-technologie voldoet continue aan de laatste beveiligingsstandaarden door onze partnerschappen met McAfee®* en Cisco®. We meten onze prestaties aan de hand van internationale normen met certificeringen zoals Common Criteria en FIPS 140-2 om ervoor te zorgen dat onze apparaten zelfs in de meest veilige omgevingen worden vertrouwd.

Veiligheidsbewuste bedrijven, zoals gemeenten en overheden, kiezen steeds vaker voor Xerox omdat elk apparaat uitgerust is met Xerox® ConnectKey®-technologie.

 Jouw bedrijf toch ook?

Bron: Xerox